28 Jan
28Jan

לחמניות באן מאודות הן מנה קלילה וטעימה שמשלבת בין מרקם רך ועדין של הבאן לבין טעמים עזים של המילוי. במתכון זה אשתף אתכם במתכון למילוי עשיר ומיוחד שיכבוש את כל הסועדים שלכם.

חומרי גלם:

מעט שמן לטיגון

כפית שטוחה ג'ינג'ר טרי מגורר

מעט צ'ילי טרי קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 בצל לבן רצועות

3 גזרים חתוכים לרצועות

1 פלפל אדום חתוך רצועות

ראש ברוקולי קטן מפורק לפרחים 

חופן כרוב לבן חתוך רצועות

2 קישואים חתוכים לרצועות

גרעינים שהופרדו מקלח תירס אחד

חופן פטריות טריות פרוסות

קוביות טופו / בשר טחון / רצועות עוף / בקר

מעט שמן שומשום,

מעט רוטב סויה וגם רוטב סויה שחורה (לא חובה)

2 כפות רוטב דגים (/ ללא לטבעונים)

4 כפות רוטב צדפות (/ ללא לטבעונים) 

סירופ מייפל

קורנפלור (לפי הצורך)

מעט בצל ירוק פרוס דק      

כוסברה עלים

אופן ההכנה:

בסיר רחב או ווק: נחמם שמן עם ג'ינג'ר, צ'ילי ושום. לאחר מכן נוסיף את הירקות: בצל לבן, גזר, פלפל אדום, ברוקולי, כרוב, קישוא, תירס ופטריות. זה השלב להוסיף: טופו / בשר טחון / רצועות עוף / בקר ולבשל עד שמוכן. נוסיף את הרטבים: שמן שומשום, סויה, רוטב דגים, רוטב צדפות ומעט מייפל. אם יש הרבה נוזלים, נוסיף מעט קורנפלור לסמיכות. נפזר כוסברה טרייה ובצל ירוק ונמלא את הבאן.

יאלה אוכלים!

את המתכון ללחמניות תמצאו כאן:

https://www.harelsulam.co.il/baobuns

אם אתם אוהבים לחקור טעמים חדשים ולהעמיק את הידע שלכם במטבח התאילנדי, סדנת בישול תאילנדי היא בדיוק מה שאתם מחפשים. שף מקצועי מביא את תאילנד אליכם הביתה, עם מתכונים אותנטיים, הדרכה מקצועית ואווירה חווייתית.

צרו קשר ותחוו את טעמה האמיתי של תאילנד! לחצו כאן להזמנת סדנה אישית אצלכם בבית.

שף-הראל-whatsapp