28 Jan
28Jan

מתכון קל להכנה מתוך הסדנה לבישול תאילנדי. לחמניות מאודות בסלסלת במבוק, הן אחד הפינוקים המענגים של המטבח האסייתי. הן רכות ואווריריות ובעלות טעם ומרקם חלומי.

את סלסלת הבמבוק מניחים מעל סיר מים רותחים. מבנה הסלסילה מבטיח פיזור חום אחיד, בעוד שהמכסה לוכד את האדים בפנים, כך שנוצר אפקט מושלם של מרקם אוורירי. הן מושלמות כמנת פתיחה או כארוחה קלילה עם מגוון מילויים מותאמים אישית.

מתכון לכ-10 מנות. 

חומרי גלם:

כוס וחצי קמח לבן

כף סוכר לבן

כפית שמרים יבשים

חצי שקית אבקת אפיה

רבע כפית סודה לשתיה

חצי כפית מלח

כף שמן קנולה

חצי כפית חומץ

חצי כוס מים חמימים

אופן ההכנה:

- מערבבים בקערה גדולה את המצרכים היבשים: קמח, סוכר, שמרים, אבקת אפייה ומלח. יוצרים גומה ומוסיפים את הרטובים: שמן, חומץ ומים. לשים עד שנוצר בצק חלק ואחיד. הבצק צריך להיות רך מאוד אבל לא דביק.

- מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

- בנתיים נחתוך ריבועים מנייר אפייה בגודל של כ- 10 ס״מ, עליהם נניח בהמשך את הלחמניות.

- קורצים מהבצק חתיכות במשקל של כ- 50 גרם כל אחת, מגלגלים לכדורים ומניחים כל כדור על ריבוע נייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים שוב כ- 30 דקות. 

- כעת נרתיח מים בסיר המתאים בגודלו לגודלה של סלסלת הבמבוק. כשהמים רותחים חשוב להחליש את האש ולהניח את הסלסלה מעל הסיר. 

- בתוך הסלסלה נניח את ריבועי נייר האפייה עם כדורי הבצק, תוך שמירה על מרווחים שיאפשרו ללחמניות לתפוח. הלחמניות יעברו אידוי בסלסלה המכוסה במשך כ- 15 דקות. 

יידרשו מספר סבבים עד שכל הכדורים יהיו מאודים ויהפכו ללחמניות רכות ועדינות במרקם מענג וחלומי.

בסדנה לבישול תאילנדית תלמדו להכין מילוי נהדר ללחמניות באן,

תוכלו למצוא את המתכון למילוי כאן:

https://www.harelsulam.co.il/buns-filling

סדנה לבישול תאילנדי זו הזדמנות נהדרת לבילוי עם יקיריכם, ללמוד וליהנות מחוויה קולינרית בלתי נשכחת!

רוצים לגלות עוד מסודות של המטבח התאילנדי? צרו קשר ותיהנו מחוויה מהנה, טעימה ומעשירה! 

https://www.harelsulam.co.il/צור-קשר