מצרכים:
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות דקות
¼ כוס אגוזי קשיו קלויים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 בצל פרוס לרצועות דקות
2 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צדפות
1 כף רוטב סויה כהה
1 כף סוכר חום
2 כפות שמן (חמניות או קנולה)
פלפל צ'ילי יבש גרוס לפי הטעם (אופציונלי)
חופן בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת רחבה או ווק על אש גבוהה. מוסיפים את השום וכן את רצועות העוף ומקפיצים עד שהעוף משנה צבע ללבן.
מוסיפים את הבצל, הפלפל האדום, ואת אגוזי הקשיו. ממשיכים להקפיץ 2-3 דקות.
מוסיפים את רוטב הסויה, רוטב הצדפות, רוטב הסויה הכהה והסוכר החום. מערבבים היטב ומבשלים עוד 2 דקות עד שהעוף מכוסה ברוטב.
מוסיפים את הצ'ילי הגרוס (אם משתמשים) ואת הבצל הירוק הקצוץ ומערבבים.
מגישים מיד לצד אורז לבן או אורז יסמין.
טיפים להכנת גאי פאד מט ממונג הימאפאן מושלם:
רצוי להשתמש בווק שחומם היטב כדי להשיג את הטעמים האותנטיים.
כמובן אל תוותרו על אגוזי הקשיו הקלויים - הם מוסיפים קראנצ'יות מיוחדת למנה.
לשדרוג הטעם, וגיוון המרקמים ניתן להוסיף פטריות שיטאקה או ברוקולי.
הקפידו לא לבשל את העוף יותר מדי כדי לשמור על עסיסיותו.